Etap szkolny XXIV Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności

Dzisiaj odbyły się szkolne eliminacje Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Tematyka wiodąca tegorocznej edycji to: „Żywienie a profilaktyka nadwagi i otyłości”. Olimpiada od lat pozwala zgłębiać zdrowe nawyki żywieniowe uczniom z całej Polski! Zagadnienia na niej poruszane obejmują wiedzę o żywności (jej składzie, obróbce itd.), jak i żywieniu (zasady racjonalnego żywienia, skutki niedoboru poszczególnych substancji odżywczych i niewłaściwego żywienia itd.). Uczestniczkami szkolnego etapu były uczennice klas pierwszych i drugich medyczno-ratowniczo-przyrodniczych. Najlepsze okazały się Alicja Zdanowska i Natalia Nowosad z klasy 1b. Gratulujemy i życzymy sukcesów na etapie okręgowym!

Jolanta Kulik

Nauczyciel edukacji dla bezpieczeństwa, wf oraz ratownictwa. Z tą Panią żaden wypadek nie jest groźny :)